lauantai 20. elokuuta 2016

Terveiset Helsinki-Vantaalta

Istuskelen lähtöportillani ja odotan, että pääsen nousemaan koneeseen. Kirjoittelen samalla viimeiset matkajännitykset vielä tänne ja sitten seuraavaksi päivittelenkin "Taivaan otsalta" (Nepalissa Mt. Everestiä kutsutaan Sagarmathaksi, joka tarkoittaa siis käännettynä Taivaan otsaa).

Viimeksi taisin jäädä siihen, että vakuutus ei ollut vielä kunnossa, mutta senkin sain nyt järjestettyä IFn kautta ja jos vaan heidän puheet pitävät paikkansa niin olen myös turvattu vuoristotaudin varalta. Kaikki varusteet, ensiaputarvikkeet, vaatteet ym ym ym on hankittu paitsi kunnon polarisoidut aurinkolasit ostan Nepalista kunhan saavun.

Loppuajan treenit menivät erittäin hyvin ja kävin paljon niin salilla, seinäkiipeilemässä, lenkillä kuin porrastreenissäkin. Kiipeilyssä paransin entistä enemmän (pääsen jo helposti n. 15 seinää ylös. Tosin suurimman osan helppoja reittejä pitkin, mutta pääsen myös muutaman seinän 5a, 5b ja 5c seinät). Pikkuhiljaa enemmän ja enemmän kunhan lihaksetkin kehittyvät ja tekniikka kehittyy. Ruokavalio sujui myös hyvin! Lihaa en ole juurikaan kaivannut, kahvia en ollenkaan, herkkuja hieman, mutta hyvin pärjännyt ilman ja alkoholin kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa. Tärkeintä on ollut syödä monipuolista ja ravintorikasta kasviruokaa (eli ei todellakaan pelkkää salaattia) niin olen huomannut olevani täysin kylläinen. Reissun jälkeen palautan ruokavalioni normaaliksi, mutta ajattelin kyllä vähentää näitä mitkä ovat nyt olleet totaalikiellossa.

Torstaina aloitin pakkaamaan ja seuravaassa kuvassa hieman pakkausfiiliksiä.. On vesipulloja, ensiaputarvikkeita, tekninen kerrasto, talvitakki, kuoritakki, lenkkarit, makuupussi, muutamat paidat, muutamat housut, kameratarvikkeet yms. Testailin isäni antamaa Gopro-kameraa jo kotona ja sillähän saa aivan mielettömiä kuvia ja videota kun kuvaa laajakulmaa. Saan kokoajan synkattua ne mun puhelimen kanssa niin puhelin toimii näyttönä + tarvittaessa pystyn puhelimesta lataamaan videoita ja kuvia blogiini tai someen. Isompi rinkka painoi 12kg ja pienempi 7kg. Reissussa näistä lähtee vielä pois tietty ne vaatteet ja kengät, joiden kanssa sillä hetkellä vaellan, joten ei tule kilot tuottamaan ongelmaa.

                           

Lentoni lähtee klo 20:10 ja lennän Tukholman kautta Dohaan, Qatariin ja sieltä Kathmanduhun. Perillä olen sunnuntaina iltapäivällä ja oppaani tulee kentälle vastaan. Muutama päivä ensin Kathmandussa (järjestämme vaellusluvat kuntoon ja saatan käydä kiertelemässä Kathmandua) ja sitten tiistaina lennän oppaani kanssa Luklaan, josta alkaa vaellus.

Matka voi alkaa!

Ei kommentteja: